USR intră în cursa electorală pentru Primăria Baia Mare cu o echipă puternică, bine pregătită - Ziarul de Maramures

Breaking News

USR intră în cursa electorală pentru Primăria Baia Mare cu o echipă puternică, bine pregătită

Pentru alegerile locale din 9 iunie, USR vine în fața băimărenilor cu o echipă puternică de consilieri locali, oameni bine pregătiți, experți în varii domenii, mulți dintre ei cu experiență solidă în zona administrativă. Lista este deschisă, evident, de deputatul Brian CRISTIAN, candidatul pentru Primăria municipiului Baia Mare.

• Brian Cristian, cel mai activ parlamentar de Maramureș de după 1990

Vicepreședinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Brian Cristian este cel mai activ parlamentar de Maramureș de după 1990 dacă ne raportăm la legi trecute sau inițiate, prezența la vot sau timpul vorbit de la tribuna Parlamentului. Este absolvent al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, al Facultății de istorie și filosofie din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și deține un masterat de Comunicare politică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul aceleiași universități. Înainte de politică a fost implicat în sectorul non-profit, în mai multe ONG-uri din Cluj-Napoca și Baia Mare. În Parlament, a inițiat mai multe proiecte de lege privind dezvoltarea sportului românesc, digitalizarea, educația, protecția mediului, transparența și debirocratizarea administrației publice. Totodată, a avut o contribuție semnificativă și la Noua Lege a Tineretului.

• Radu Trufan și Sorin Ilieș aduc experiența de la Consiliul Județean la Primărie

Locul doi pe lista USR pentru Consiliul Local Baia Mare este ocupat de Radu TRUFAN, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Economist de profesie, Radu Trufan a activat în sistemul bancar timp de 18 ani. În 2020, a candidat pentru prima dată pe listele USR. Din funcția de vicepreședinte al CJ Maramureș, și-a pus amprenta pe dezvoltarea județului implementând proiecte în domeniul social, turistic etc.

Sorin ILIEȘ, consilier județean, continuă lista consistentă a USR pentru Primăria Baia Mare. De profesie psiholog, specializat în Statele Unite ale Americii (unde a și muncit vreme de 13 ani), Sorin Ilieș deține și administrează un portofoliu de investiții în domeniul financiar și imobiliar. Din postura de consilier județean, acesta a inițiat și promovat proiecte implementate sau la care s-a obținut finanțare pe fonduri europene, în domeniul social și al producției de energie din resurse regenerabile, în valoare de peste 10.000.000 lei.

• Robert Cotos și Horia Buhan își continuă angajamentul pentru Baia Mare

Lista USR este completată de Robert COTOS, consilier local. Este absolvent al Facultății de Științe Politice Cluj-Napoca și a activat într-unul dintre cele mai dinamice ramuri ale comerțului – eCommerce. Din anul 2015, și-a înființat o companie care activează pe această piață. Din 2021 are și un ONG, al cărui președinte este.

Horia BUHAN, consilier local, este un alt nume important ce întregește echipa USR pentru Primăria Baia Mare. Este absolvent al două facultăți: Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, respectiv Facultatea de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, studiind inclusiv în străinătate. Are experiență în antreprenoriat, iar din 2009 este director de marketing și vânzări la Turist Șuior. În 2014, a obținut titlul de doctor în Teologie, iar din 2022 urmează un master în Administrație Publică.

• Măndița Baias și Margareta Petruț, două profesioniste pe lista USR

USR promovează egalitatea de gen în procesul decizional politic de aceea pe listă regăsim și femei. Măndița BAIAS, profesor și director la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare, a absolvit Facultatea de Fizică-Chimie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și este specializată postuniversitar în „Informatică aplicată și programare”. CV-ul său cuprinde și un curs de robotică urmat în Belgia, organizat de Agenția Europeană Spațială. De asemenea, deține gradul didactic I și este profesor metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Margareta PETRUȚ se alătură echipei USR propusă pentru Primăria Baia Mare. Este antreprenor și își dorește ca autoritățile administrativ-locale să vină în sprijinul mediului de afaceri, să își manifeste interesul, acordul și susținerea pentru atragerea investitorilor.

”Echipa USR pentru Primăria Baia Mare aduce în prim plan profesioniști din diverse domenii de activitate, esențiale pentru buna funcționare a unui oraș. Sunt oameni care au demonstrat, de-a lungul anilor, că sunt capabili și responsabili. Experiența îi motivează, iar proiectul nostru comun aduce soluții sustenabile care să repornească orașul în care trăim, a declarat Brian Cristian, candidatul USR pentru Primăria Baia Mare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!