Alexa Chifa, membru USR Maramureș: ”Continuăm implementarea proiectelor în comuna Poienile de Sub Munte” - Ziarul de Maramures

Alexa Chifa, membru USR Maramureș: ”Continuăm implementarea proiectelor în comuna Poienile de Sub Munte”

Proiectele importante continuă să fie implementate în comuna Poienile de Sub Munte. Primarul Alexa Chifa, membru USR Maramureș, a semnat contractual de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă si apă uzată în județul MM”. Acesta va fi implementat în 30 de localități din județul nostru, printre care se numără și comuna Poienile de Sub Munte.

Valoarea totală a investiției pentru localitatea Poienile de sub Munte este de 158.877.564 lei, respectiv 32.108.802 euro, fără TVA. Cofinanțarea din bugetul local este 2% din valoarea de investiție eligibilă – 2.996.898 lei.

După cum susține primarul Alexa Chifa, urmează să fie reabilitată stația de tratare a apei în Gura Rici, urmând ca rețeaua de apă să fie extinsă cu peste 25 de km, avându-se în vedere amenajarea a două stații de pompare a apei potabile. De asemenea, vor fi montate peste 900 m de conducte de refulare, estimându-se să se realizeze aproximativ 2.900 de branșamente noi. Totodată, se va construi o stație de epurare pentru ape uzate, realizându-se peste 21 km de canalizare, urmând să fie amenajate șase stații de pompare apă uzate.

În prima etapă, în primăvara acestui an se vor scoate la licitație lucrările de reabilitare/construire a noii stații de epurare, în a două etapă urmând să se realizeze licitații pentru lucrările privind extinderea rețelelor, iar în a treia să se achiziționeze echipamentele necesare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!