Ariile naturale protejate nu trebuie să rămână protejate doar pe hârtie, consideră deputatul Călin Bota - Ziarul de Maramures

Breaking News

Ariile naturale protejate nu trebuie să rămână protejate doar pe hârtie, consideră deputatul Călin Bota

Deputatul liberal Călin Bota a trimis o interpelare ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, pe tema desfășurării în țara noastră a competiției off-road mascată sub denumirea de „expediție sportivă” SuperKarpata Trophy, organizată de o societate privată.

În opinia sa, ariile naturale protejate nu trebuie să rămână protejate doar pe hârtie, așa cum se întâmplă cel mai adesea în prezent.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Am trimis o interpelare ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, pe tema desfășurării în țara noastră a competiției off-road mascată sub denumirea de „expediție sportivă” SuperKarpata Trophy. Sub pretextul unei competiții sportive, participanții au intrat cu mașini de teren modificate și echipate pentru off – road în zone de protecție, cum ar fi site-urile Natura 2000 și chiar în rezervații naturale din Maramureș, lucruri interzise în România. Trist este ca nu e prima data când se întâmplă astfel de incursiuni în zonele naturale protejate din țara noastră. Anual au loc astfel de evenimente, la care participă amatori de competiții off-road din Austria, Elveția și Germania, țări în care legile sunt respectate și nimeni nu îndrăznește să organizeze astfel de evenimente în zonele naturale protejate. Consider că și în România trebuie respectate regulile și legile de către toată lumea și de aceea i-am solicitat ministrului Tanczos Barna să precizeze ce măsuri au fost luate împotriva celor care au încălcat legislația și cum intenționează să prevină astfel de acțiuni în viitor.

Rezervațiile naturale din România trebuie să beneficieze de standardele de protejare care sunt aplicate la nivel european, iar cei care încalcă legislația trebuie pedepsiți pe măsură, astfel încât sa nu mai asistăm la evenimente off-road în zonele naturale protejate din țara noastră, a mai punctat Bota.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!