AUR Maramureș: Dosarele “penale” ale președintelui AUR, George Simion, au fost clasate - Ziarul de Maramures

AUR Maramureș: Dosarele “penale” ale președintelui AUR, George Simion, au fost clasate

Dosarele “penale” ale președintelui AUR, George Simion, au fost clasate: conducea mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul, s-a precizat pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor Maramureș.

Demonstrăm încă o dată că sistemul regizează acțiuni pentru a ataca și denigra AUR, și pentru a manipula românii prin intermediul mass-media, a notat sursa citată.

Și tot AUR Maramureș a mai precizat că, Înalta Curte a dat o hotărâre care ar putea duce la închiderea a mii de dosare
penale pe motiv de prescripție. Organizația maramureșeană a făcut public câteva exemple.

AUR Maramureș:

• Regimul Iohannis și justiția condusă de Cătălin Predoiu au reușit să facă ceea ce nu a reușit Dragnea sau PSD-ul în acea marțe neagră.
• Hotărârea ÎCCJ ar putea duce la închiderea a mii de dosare. Practic, vom avea Marea Amnistie Națională dată de regimul Iohannis.

Efectul va fi că toți inculpații anchetați sau judecați care nu au o decizie definitivă, dar și inculpații condamnați după iunie 2018 (data intrării în vigoare a primei decizii CCR privind prescripția) vor solicita instanțelor să le re-analizeze cazurile pentru a verifica dacă a intervenit prescripția ca urmare a noilor reglementări stabilite de ÎCCJ și CCR.

Primă estimare cu privire la impactul acestei decizii a fost dată de procurorul DIICOT, Daniel Horodniceanu, fost șef al instituției: mai bine de 70% din dosarele mele vor fi prescrise.

Este o decizie care va spulbera mii de dosare aflate pe rolul instanţelor sau la parchete – inculpaţii vor scăpa de condamnare sau de acuzaţii, ca urmare a prescrierii faptelor.

Vor fi vizate dosare cu infracțiuni de drept comun, dar și dosare de corupție cu nume celebre, aflate la parchete sau la instanțe. Iar noi vrem ridicarea MCV, vrem în Schengen și suntem ofuscați de suspiciunea olandezilor. Nu are sens să mai fim, pentru că le dăm singuri argumente împotriva noastră.

Cine e de vină? În primul rând, legiuitorul, adică parlament și guvern. Între cele două decizii CCR, adică din 2018 până în 2022, nimeni nu a considerat necesar să intervină pe art 155 al 1 CP. Au avut puterea în mână, pe rând, PSD și PNL, plus USR, dar nu au
făcut nimic.

Potrivit ultimei decizii a ICCJ, practic toți cei care au prăduit România timp de 30 de ani scapă de răspundere.

Mai țin minte românii cum a iesit Iohannis cu pufoaica roșie să protesteze împotriva penalilor din politică?

Foto-AUR Maramures

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!