Călin Bota, deputat: Drumul expres Baia Mare-Bistrița va conecta județul la culoarele de transport naționale și internaționale - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat: Drumul expres Baia Mare-Bistrița va conecta județul la culoarele de transport naționale și internaționale

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat două contracte având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej și Lot 2 Dej – Bistrița, cu ofertantul declarat câștigător.

Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA, iar valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

Deputatul Călin Bota a precizat că finanțarea celor două proiecte este asigurată din fonduri europene. În opinia sa, infrastructura județului Maramureș poate fi modernizată și cu ajutorul banilor europeni. Tot domnia sa, a precizat că Drumul expres Baia Mare-Bistrița va conecta județul Maramureș la culoarele de transport naționale și internaționale.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Sursa de finanțare pentru aceste proiecte este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional de Transport. Aceste studii trebuie finalizate în 18 luni de la semnarea contractului. Drumul expres Baia Mare – Bistrița este esențial pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Maramureș și pentru conectarea județului nostru la culoarele de transport naționale și internaționale. Acest proiect a fost asumat de echipa PNL Maramureș și mă bucur că începe să prindă contur, pentru că numai prin modernizarea infrastructurii cu ajutorul banilor europeni putem dezvolta județul și putem crește calitatea vieții maramureșenilor. Mulțumesc conducerii CNAIR pentru dezvoltarea acestui proiect și aș dori pe această cale să îl felicit pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pentru implicarea în realizarea proiectelor de infrastructură din județ.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!