Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?” - Ziarul de Maramures

Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”

Claudiu Năsui și-a apărat decizia de a o propune pe Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea și este apropiată de fostul ministru PSD Eugen Teodorovici, în funcția director general adjunct în Ministerul Economiei, relatează Digi24.

„E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a spus Claudiu Năsui.

Întrebat dacă știa că are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns că „am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi”.

La insistențele moderatorului Cosmin Prelipceanu: „Și?”, Claudiu Năsui a răspuns la fel: „Și?”

„Este important, dar este important și să am oameni care să ducă misiunea Ministerului Economiei la bun sfârșit. De aceea îi caut pe oamenii aceștia în administrația publică. E o doamnă care lucrează deja în administrația publică”, a completat ministrul.

„Eu îmi doresc să atrag oameni cât mai buni în Ministerul Economiei. Dacă avem oameni buni, încerc să-i aduc în minister”, a adăugat el.

Întrebat dacă îl deranjează colaborarea cu Securitatea, Claudiu Năsui a spus că da, însă el nu crede că ea a colaborat:

„Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia.”

„Am nevoie de oameni care să vină, pentru că este un minister care se va împărți în două și când se va împărți o să avem o problemă de oameni. Și oamenii care sunt în minister sunt foarte buni, i-am întâlnit pe mulți dintre ei. Pentru cei care pleacă încercăm să găsim în alte locuri, pentru că în perioada aceasta concursurile sunt blocate”, a precizat ministrul Economiei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!