Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Băiuț este una dintre cele mai frumoase zone din Maramureș și, totodată, una dintre cele mai poluate… - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Băiuț este una dintre cele mai frumoase zone din Maramureș și, totodată, una dintre cele mai poluate…

Băiuț este una dintre cele mai frumoase zone din Maramureș și, totodată, una dintre cele mai poluate…, a scris pe pagina de Facebook, Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș.

Cu toții știm faptul că, Cristian Niculescu Țâgârlaș este un susținător și iubitor al mediului înconjurător. De această dată, senatorul liberal a tras un semnal de alarmă cu privire la poluarea cu reziduuri provenite din fostele galerii miniere din zona localității Băiuț.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: ”Băiuț este una dintre cele mai frumoase zone din Maramureș și, totodată, una dintre cele mai poluate, din cauza reziduurilor de la fostele galerii miniere. Lipsa banilor pentru curățarea locului și nepăsarea se văd la tot pasul: deșeuri periculoase, apă contaminată și mediu înconjurător poluat. Am discutat despre această situație cu viceprimarul din Băiuț, Hollo Iosif, și cu Călin Bota, deputat PNL, și împreună vom găsi soluții pentru a rezolva cât mai rapid problema poluării din zonă.”

Demnitarul a postat pe pagina sa de Facebook și inițiativele pe care le-a întreprins pentru protejarea naturii. Mai mult, acesta se va implica direct în găsirea soluțiilor pentru ca primăriile din Maramureș să poată realiza venituri proprii din folosirea resurselor minerale naturale.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Particip cât de des pot la acțiuni de strângere a gunoaielor din zonele verzi, inițiative utile și bine-venite pentru protejarea mediului înconjurător. După acțiunea de ecologizare din Lăpuș, am profitat de moment pentru a discuta cu dna Cristina Buda, primar în Lăpuș, și cu dl Andrei Enache, director la SGA Maramureș, despre posibilitatea ca UAT-urile să realizeze venituri proprii din exploatarea agregatelor minerale (nisip, pietriș, balast) de pe albiile râurilor. Inițiativa este una benefică, având în vedere că în Maramureș sunt multe primării care au acces la râuri și care ar putea să se folosească de resursele minerale naturale pentru drumuri, asfaltări și alte construcții.”

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!