Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: România are nevoie de o justiție construită pe baze moderne, europene - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: România are nevoie de o justiție construită pe baze moderne, europene

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș a participat la prima ședință a Comisiei speciale parlamentare pentru legile justiției. O ședință extrem de importantă din prisma proiectelor de lege care s-au aflat pe ordinea de zi.

Este vorba despre proiectul privind statului judecătorilor și procurorilor, proiectul privind organizarea juridică și proiectul privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În cadrul ședinței, pe agenda de lucru s-au aflat trei proiecte de lege importante din domeniul justiției: proiectul privind statului judecătorilor și procurorilor, proiectul privind organizarea juridică și proiectul privind Consiliul Superior al Magistraturii. Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a prezentat principalele prevederi din cele trei proiecte de lege, acestea aflându-se în momentul actual în dezbatere în Parlamentul României. Legile justiției aflate în Parlament înglobează propunerile și observațiile primite de la instituțiile și autoritățile din sistemul judiciar, reprezentând o bază consistentă de pornire a dezbaterilor parlamentare. România are nevoie de o justiție construită pe baze moderne, europene, iar proiectele de legi pe care le dezbatem în Comisia specială își asumă acest obiectiv.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!