Darius Pop, deputat AUR Maramureș: Vom avea cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani - Ziarul de Maramures

Darius Pop, deputat AUR Maramureș: Vom avea cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani

În opinia deputatului AUR Maramureș, Darius Pop, românii vor avea parte anul acesta, de cele mai scumpe sărbători de iarnă. Familiile cu venituri minime se vor descurca destul de greu pentru a-și putea asigura masa de Crăciun, dar și pentru a face alte cheltuieli care țin de tradițiile acestor sărbători de iarnă.

Demnitarul punctează și câteva din scumpirile care au avut loc în ultima perioadă.

Darius Pop, AUR Maramureș: ”În vreme ce PSD și PNL se laudă cu legea pensiilor care nu rezolvă problemele din acest sistem, în vreme ce guvernul Ciolacu caută tot felul de modalități prin care să mărească taxele și impozitele, implicit povara asupra românilor, ne apropiem cu pași repezi de o lună cumplită pentru români. Decembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei, a sărbătorilor, doar că pentru români anul acesta luna decembrie va însemna griji suplimentare și un impact economic major asupra veniturilor familiale. Ne îndreptăm cu pași repezi spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Ce înseamnă asta? Că românii vor trebui să cântărească bine toate cumpărăturile pe care le vor face.

Ca să înțelegeți mai bine: pentru un purcel de 6 săptămâni românii ar trebui să plătească între 450 și 600 de lei, iar porcii de 70-80 kg variază între 1.400 lei și 1.600. Pentru porcii de peste 150 kg, prețul se situează între 14 și 16 lei pe kilogram. Cum ar putea o familie cu venitul minim să își poată asigura cele necesare pentru masa de sărbători sau pensionarii cu venituri de-a dreptul mizere? Însă, nu doar carnea de porc s-a scumpit. Românii care vor să țină postul Crăciunului le e tot mai dificil pentru că legumele s-au scumpit cu peste 10%. Față de septembrie 2022, prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din România au crescut la fel de mult ca și media europeană, adică cu 9,2%.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!