Breaking News

PSD solicită Guvernului măsuri sporite pentru siguranța elevilor în școli

PSD solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să ajungă urgent la un acord cu privire la organizarea testării anti-covid în unitățile de învățământ, astfel încât în noul an școlar toți elevii din România să poată participa cu prezență fizică la cursuri.

„Testarea anti-covid reprezintă principala cale pentru menținerea școlilor deschise, în contextul în care elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării, iar pentru cei care au împlinit această vârstă rata de vaccinare este încă extrem de scăzută. Asigurarea a cel puțin două teste anti-covid pe săptămână pentru fiecare elev ar constitui un efort financiar și logistic justificat în comparație cu pierderile enorme pe care le-ar presupune închiderea școlilor și revenirea la sistemul de predare online care și-a dovedit din plin ineficiența”, subliniază Gheorghe Șimon, deputat PSD.

PSD consideră că cei doi miniștri care răspund de organizarea sanitară a școlilor trebuie să lase de-o parte divergențele politice și să ajungă la un acord privind tipul de teste care să fie folosite în rândul elevilor, astfel încât acestea să poată fi achiziționate și distribuite până la începerea anului școlar.

Majoritatea statelor din Uniunea Europeană au asigurat testarea periodică, pe scară largă a elevilor astfel încât să poată preveni apariția focarelor și să mențină școlile deschise, cu prezență fizică.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!