Gheorghe Șimon, deputat PSD: Ministerul Agriculturii a atras aproape 3 miliarde de euro din fonduri europene - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Ministerul Agriculturii a atras aproape 3 miliarde de euro din fonduri europene

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încasat săptămâna trecută peste 253 de milioane de euro, fonduri europene, sumă care reprezintă rambursarea de către Comisia Europeană (CE) a cheltuielilor aferente contribuției externe nerambursabile a Uniunii Europene la finanțarea PNDR 2014-2020.

„De fiecare dată când Ministerul Agriculturii a fost condus de PSD, a fost bine pentru fermierii români. Pe lângă faptul că beneficiază de mai mulți bani, multe fonduri ajung mai repede la beneficiari, ceea ce le permite pregătirea din timp a culturilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Prin adăugarea acestei plăți la încasările din perioada ianuarie–noiembrie anul curent, valoarea totală a sumelor intrate în agricultura României în cursul acestui an se ridică la aproape 3 miliarde de euro. Această sumă reprezintă contribuția UE la finanțarea PNDR 2014-2020 din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și EURI, precum și cea corespunzătoare finanțării plăților directe și măsurilor de piață finanțate din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA).

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!