Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă”

Prognoza de creștere economică a Băncii Mondiale cu care se laudă premierul liberal Ciucă pe rețelele de socilizare trebuie privită realist, susțin membrii PSD. Raportul Economic Periodic (EU Regular Economic Report) publicat de Banca Mondială arată că după o contracție de 5,9% în 2020, economia regiunii EU27 și-a revenit în 2021, când a înregistrat un avans de 5,3%, aceasta fiind cea mai puternică redresare economică a regiunii până în prezent.

„Sunt date și estimări importante pentru investitori și pentru ratingul nostru de țară. Însă, câtă vreme oamenii o duc greu, prețurile cresc, puterea de cumpărare scade, o astfel de potențială performanță economică trebuie privită cu realism, nu triumfal!”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Potrivit Raportului Băncii Mondiale, pe termen lung, investițiile mari însoțite de reforme în domeniile cheie, grav afectate de criza sanitară din ultimii ani. De la eficientizarea instituițiilor și îmbunătățirea rezultatelor din educație, la îmbunătățirea participării pe piața muncii, integrarea forței de muncă migratoare. Aceste ar permite Poloniei și Romaniei ca până la finele acestui deceniu (2022-2030) să înregistreze o creștere economică potențială mai mare decât în deceniul precedent.

„E un fapt că prezența PSD la guvernare a adus stabilitate, încredere și măsuri necesare care au mai limitat, au mai atenuat din impactul crizelor multiple. Perspectiva rămâne complicată. Iar guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă. România educată trebuie încă educată, am făcut pași mici și nu trebuie să ne culcăm pe lauri”, a concluzionat Gheorghe Șimon, deputat PSD.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!