Românii vor ajunge să muncească doar pentru a plăti facturi! - Ziarul de Maramures

Românii vor ajunge să muncească doar pentru a plăti facturi!

România, sub conducerea guvernelor liberale a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Prețul la gazele naturale se va dubla în această iarnă în condițiile în care guvernanții iau acum în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării Legii consumatorului vulnerabil, spune deputatul PSD, Gheorghe Șimon.

Oamenii lui Cîțu recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat, consideră demnitarul.

„Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, PSD va depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități. În această iarnă facturile la gaz vor fi duble față de iarna trecută, chiar și pentru consumatorii care au făcut contracte în regim concurențial. Potrivit Asociației Energiei Inteligente, un consumator care locuiește într-o casă a achitat în cea mai friguroasă lună a iernii trecute o factură de aproape 800 lei și urmează să achite în iarna aceasta (2021/2022) o factură de circa 1.600 lei, adică dublu. Potrivit asociatiei, anul acesta, la consumatorul final, prețul mediu al gazelor a crescut cu aproximativ 60% față de anul 2020, iar apogeul va fi atins în a doua partea a iernii, în ianuarie – februarie 2022”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!