Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Misiunea asumată de PSD prin Ministerul Economiei, reindustrializarea României!” - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Misiunea asumată de PSD prin Ministerul Economiei, reindustrializarea României!”

Ministerul Economiei condus de PSD și-a asumat misiunea de a reindustrializa România. Este un obiectiv strategic care va transforma țara noastră dintr-un exportator de materie primă într-un producător care livrează produse competitive pe piața europeană și cea internațională.

„Acest deziderat poate fi atins prin reindustrializarea inteligentă a economiei, de aceea o prioritate pentru ministrul Economiei, Florin Spătaru este renașterea și dezvoltarea industriei microelectronice naționale, perfect posibile, dată fiind finanțarea de 500 de milioane de euro asigurată pentru acest scop, prin PNRR”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

România are oportunitatea, prin PNRR – cu o alocare de 500 de milioane de euro – și prin includerea în mecanismul european al IPCEI ME-CT (Important Projects of Common European Interest – Communication Tehnology), să creeze un veritabil ecosistem național al industriei microelectronice care să includă unități de producție – atât companii mari cât și IMM-uri, centre de cercetare, universități.

„Obiectul este unul ambițios, dar realist, cu rezultate previzibile. Astfel, se dorește înființarea/dezvoltarea a 3 centre naționale de producție, relevante pentru U.E., înființarea/dezvoltarea a 4 centre ”Digital Innovation Hub” la București – Universitatea Politehnică, Cluj – Universitatea Tehnică, Iași – Universitatea Gheorghe Asachi, Timișoara – Universitatea Politehnică ”, a mai punctat Gheorghe Șimon.

Acest program ambițios propus și asumat de PSD își va propaga efectele benefice în întreaga economie. Vor fi livrate produse necesare industriei auto, va fi stimulată dezvoltarea lanțurilor valorice în toate ramurile industriale, va fi încurajat și susținut transferul tehnologic și de inovare, iar la nivel național va fi determinată dezvoltarea capacităților de producție și de export, ceea ce va reduce dependența de importuri și va reechilibra balanța comercială internă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!