Deputat Gabriel-Valer Zetea: Revendicările angajaților din Sănătate, agreate de conducerea PSD - Ziarul de Maramures

Deputat Gabriel-Valer Zetea: Revendicările angajaților din Sănătate, agreate de conducerea PSD

Revendicările angajaților din Sănătate, agreate de conducerea PSD și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a scris pe o rețea de socializare deputatul Gabriel-Valer Zetea, vicepreședinte PSD și președinte PSD Maramureș.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu și ministrul PSD al Sănătății au agreat cu sindicatele din Sănătate rezolvarea a șapte dintre revendicările acestora.

Gabriel-Valer Zetea, vicepreședinte PSD: ”Există deja un acord în acest sens și situația nu e comparabilă cu cea din sectorul de învățământ. În Sănătate, lucrurile sunt rezolvate în cea mai mare parte.  ”Dezghețarea” posturilor din Sănătate: „s-a redactat memorandumul necesar pentru aprobarea în Guvern a deblocării angajărilor pentru 14.000 de posturi. Încheierea unui contract colectiv de muncă: Noul contract colectiv de muncă este finalizat, mai trebuie îndeplinită o formalitate privind numărul de zile de concediu, care se va rezolva prin adoptarea unei OUG.

Tichetele de masă și tichete de vacanță se vor deconta dintr-un fond separat de bugetul spitalului, nu din acest buget, cum e acum. Creșterile salariale solicitate și eliminarea inechităților flagrante vor fi rezolvate în Legea Salarizării Unitare, a mai precizat în postare, demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!