Deputat Gabriel Zetea: Tăiem de la demnitari și ajutăm producătorii români! - Ziarul de Maramures

Deputat Gabriel Zetea: Tăiem de la demnitari și ajutăm producătorii români!

Tăiem de la demnitari și ajutăm producătorii români, a scris pe o rețea de socializare deputatul social-democrat Gabriel-Valer Zetea, președintele PSD Maramureș.

”Reducem la jumătate numărul consilierilor din cabinetele demnitarilor! Instituțiile publice din România vor achiziționa alimente de la producătorii români! Hrana din spitale, programe destinate elevilor în școli, mâncarea pentru bătrânii și copiii instituționalizați – toate acestea vor fi asigurate din produse românești, pe care instituțiile statului le vor achiziționa de la producătorii români. Acesta este patriotismul economic locali! Fermierii români trebuie sprijiniți în mod direct de stat, la fel cum cetățenii trebuie să aibă acces la produse proaspete”, a mai precizat demnitarul.

Deputatul social-democrat a prezentat și alte măsuri care vor duce la o economie de peste 5 miliarde de lei la buget sunt:

1️⃣ Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii cu excepția achizițiilor necesare în sănătate și educație.
2️⃣ Stoparea achizițiilor de mașini, mobilier și birotică, cu excepția celor pe fonduri europene.
3️⃣ Stoparea angajărilor la stat.
4️⃣ Prezența în maximum două consilii de administrație a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE și jaloanelor din PNRR.
5️⃣ Limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanțelor.
⬆️Astfel vor rămâne mai mulți bani pentru investiții și pentru sprijinirea economiei!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!