Deputat Gheorghe Șimon: „Taxele liberale, povară pentru români!” - Ziarul de Maramures

Deputat Gheorghe Șimon: „Taxele liberale, povară pentru români!”

Una dintre măsurile luate de PSD în 2016 a fost eliminarea a 102 taxe care au ușurat mult viața românilor. Guvernele Orban şi Cîţu au introdus, pe ascuns, noi taxe şi le-au majorat pe cele existente. Cei care se lăudau cu liberalismul lor, cu promisiunea de a nu introducerea noi taxe şi de a nu le majora pe cele existente, i-au minţit încă o dată pe români.

„Statistica ne arată că unele din cele 102 taxele parafiscale eliminate de PSD începând cu 2016, au fost reintroduse pe şest de PNL, sau au fost adăugate alte noi. În total au fost introduse 33 de taxe chiar de cei care spuneau în campania electorală că ,,vor reduce fiscalitatea şi vor elimina costurile administrative ale politicii fiscale prin tăierea taxelor şi impozitelor cu eficienţă fiscală redusă, dar cu impact negativ asupra poverii fiscale totale”, a punctat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Incompetența liberală este dusă la extrem. Pe de o parte sunt introduse noi taxe, dar rata de colectare a acestora este minimă, iar cei care au de suferit sun românii simplu care muncesc și a căror singur venit rămâne salariul lunar.
„PNL pune noi biruri, dar nu este în stare să colecteze eficient banii statului. Nivelul de colectare din 2019 a fost aproape de minimele istorice, doar 26,8% din PIB, ceea ce arată cât de „profesionist” a fost ministrul Finanţelor de atunci, Cîţu, şi cât de prost manager şi economist este actualul premier Cîţu. De fapt Cîţu şi PNL, în 2020, iar acum şi propagandiştii de la PNL şi USR Plus, au refuzat şi refuză să colecteze Taxa pe Valoarea Adăugată şi impozitele şi taxele datorate de marile companii multinaţionale, deşi chiar Orban a recunoscut că avem cel mai mic nivel de colectare şi cea mai mare evaziune în acest domeniu dintre ţările UE.”, a mai spus Gheorghe Șimon.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!