Deputatul Gabriel Zetea contestă purtarea măștii de protecție la orele de sport din școli - Ziarul de Maramures

Breaking News

Deputatul Gabriel Zetea contestă purtarea măștii de protecție la orele de sport din școli

Deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea nu este de acord ca elevii să poarte masca de protecție în timpul orelor de sport. Acesta afirmă că niciun stat din Uniunea Europeană nu impune purtarea măștii, în timpul programului de educație sportivă și că astfel România devine prima țară din UE care are o asemenea reglementare.

Gabriel Zetea, deputat de Maramureș: ”Niciun stat din UE nu impune purtarea măștii la orele de sport! Știți voi ce înseamnă să supui elevii la efort cu masca pe față? USR și-a bătut joc de studenții României, eliminându-le gratuitatea transportului pe căile ferate. Acum, USR și Voiculescu au decis că nu ajunge să umilească stundenții care au crezut în ei și în programul lor și se concentrează asupra tuturor elevilor României. Doar pentru a arăta că fac doar cum vor ei. Voiculescu și useriștii au decis ca România să fie singura țară din Europa care impune purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică.”

Demnitarul spune că decizia nu este în tandem cu recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Gabriel Zetea: ”Decizia contravine recomandărilor OMS, care spune clar că masca nu trebuie purtată în timpul exercițiilor fizice, pentru că îngreunează respirația și se umezește rapid, favorizând prezența și dezvoltarea micro-organismelor.”

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!