Gabriel Zetea, deputat: ”Se pot depune cererile de finanțare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct” - Ziarul de Maramures

Gabriel Zetea, deputat: ”Se pot depune cererile de finanțare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct”

Continuă implementarea măsurilor inițiate și susținute de PSD in programul „Sprijin pentru România”. De luni, 6 iunie, firmele interesate pot depune cererile de finanțare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct, după ce vineri Comisia Europeană le-a aprobat, a informat pe pagina sa, de Facebook, Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș.

Potrivit demnitarului: ”În viziunea PSD, dezbaterea despre reforma fiscală în sensul asigurării echității fiscale între contribuabili trebuie însoțite și de măsuri de stimulare a economiei, cum sunt în cazul de față schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri. 4 miliarde de lei este plafonul total al garanțiilor celor două programe”.

IMM PROD este menit să încurajeze/dezvolte activitățile productive românești; asigură 90% din garanțiile finanțării investițiilor necesare.

Garant Construct susține proiectele de îmbunătățire a eficienței energetice și alinierea la obiectivele de mediu implementate de IMM-urile din domeniul construcțiilor și de unitățile administrativ-teritoriale, prin acordarea de garanții guvernamentale de maximum 90% din valoarea finanțărilor.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!