Gheorghe Marian Hotea, consilier USR Desești, prezent la Summit-ului Tinerilor Aleși la Nivel Local și Regional - Ziarul de Maramures

Gheorghe Marian Hotea, consilier USR Desești, prezent la Summit-ului Tinerilor Aleși la Nivel Local și Regional

În perioada 14-15 septembrie, Gheorghe Marian Hotea, consilier USR Desești, alături de colega sa, Ramona Goga, USR Zalău, au reprezentat România la Bruxelles, în cadrul Summit-ului Tinerilor Aleși la Nivel Local și Regional.

”A fost o experiență extraordinară, având în vedere că am discutat și am dezbătut teme de interes pentru comunitățile locale, axate în special pe promovarea și conservarea culturii în Europa. Ne-am alăturat astfel altor tineri aleși locali din 12 țări europene, precum și reprezentanților Committee of the Regions (CoR), reprezentanți ai European Liberal Youth (LYMEC) și Young Democrats for Europe (YDE). În urma acestor dezbateri, suntem conștienți cu mai mare claritate de importanța susținerii și promovării culturii și a valorilor locale. Avem datoria de a dezvolta cultural comunitățile locale și de a le promova pentru generațiile viitoare”, a punctat Gheorghe Marian Hotea.

Acest schimb de experiență și colaborare internațională contribuie la dezvoltarea abilităților de leadership, a înțelegerii proceselor politice europene și a rețelelor de contact, ceea ce poate fi extrem de valoros pentru viitorul lor în politică și în societate. Iată că, prin participarea consilierului local Desești la acest eveniment, Maramureșul este pus pe lista județelor importante din România care oferă tinerilor șansa de a lucra împreună cu reprezentanții altor organizații de tineret și instituții europene.

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!