Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Sănătatea românilor, prioritară pentru PSD” - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Sănătatea românilor, prioritară pentru PSD”

Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat, iar promisiunile făcute sunt onorate. În contextul pandemic actual, asumarea portofoliului de la Sănătate este un pariu în urma căruia starea de sănătate a românilor trebuie să fi câștigătoare.

„Așa cum a promis, ministrul PSD al Sănătății va pune la dispoziție persoanelor infectate tratamente medicale în fazele incipiente ale bolii pentru a preveni spitalizările și decesele. Tratamentele vor fi prescrise de medicii din centrele de evaluare sau medicii de familie în funcție de situația fiecărui pacient. Medicamentele prescrise vor putea fi luate de la farmacie în baza prescripției medicale. ”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Este foarte important ca persoanele care obțin un rezultat pozitiv la testul covid să meargă la centrul de evaluare cel mai apropiat sau la cabinetul medicului de familie pentru a fi consultat și pentru a primi tratamentul adecvat. Persoanele infectate NU trebuie să se trateze singure, cu diverse medicamente care pot fi găsite pe internet.

„Ministerul Sănătății va stabili protocoale de tratament care să fie prescrise de medicii din centrelor de evaluare/ cabinete ale medicilor de familie în funcție de particularitățile fiecărui pacient. În aceste centre de evaluare/cabinete ale medicilor de familie vor fi consultați și tratați în ambulatoriu pacienții COVID cu simptome ușoare și medii.”, a mai adăugat Gheorghe Șimon.

Medicamentele prevăzute în aceste protocoale vor fi acordate în ambulatoriu, adică fiecare pacient le va putea lua de la farmacie pe baza prescripției medicale și le va administra în funcție de recomandarea medicului.

„Este însă exclus ca aceste tratamente, mai ales cele cu antivirale, să fie acordate la farmacie fără o prescripție medicală eliberată de un medic care a consultat persoana în cauză. Niciun decident responsabil nu ar lua o astfel de decizie care pune în pericol sănătatea sau viața pacienților. Fiecare pacient trebuie să ia tratamentul adecvat stării în care se află, în funcție de gravitatea fiecărui caz în parte”, a concluzionat Șimon.

Fiecare persoană are o situație medicală individuală, de care trebuie să se țină cont atunci când se administrează medicamentele cu efecte secundare puternice. De aceea, orice tratament COVID trebuie administrat strict pe baza unei recomandări medicale, indiferent dacă se ia din farmacii sau dacă se administrează în spitale

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!