Florin Alexe, deputat PNL Maramureș: Legea Interoperabilității a fost adoptată de Camera Deputaților - Ziarul de Maramures

Florin Alexe, deputat PNL Maramureș: Legea Interoperabilității a fost adoptată de Camera Deputaților

Legea Interoperabilității a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Florin Alexe, deputat PNL Maramureș. Mai mult, demnitarul a și explicat ce înseamnă această lege pentru cetățeni.

↗️ Ce înseamnă această lege pentru cetățeni?
🔹 eficientizare fără precedent a serviciilor publice;
🔹 eliminarea completă a birocrației – cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte instituțiilor şi autorităților publice acte de stare civilă, de proprietate sau date privind situația lor fiscală existente la ANAF.
🔹 dispare conceptul de document ca mijloc de a prezenta sau transporta informația.

↗️ Cu o simplă cerere, cetățenii vor putea accesa orice tip de serviciu public, fără să mai fie nevoiți să se ducă la ghișeu sau să încarce în platforme online documente care conțin informații pe care statul deja le deține. De aceleaşi facilităţi vor beneficia şi societățile comerciale.

↗️ Adoptarea legii, inițiată de Sabin Sărmaș, colegul meu din Parlament, este o realizare majoră pentru România, mai ales în contextul jaloanelor asumate prin PNRR.

Foto&INFO-Florin-Alexandru Alexe

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!