Deputații liberali Călin Bota și Florin Alexe au avut o întrevedere cu ministrul Economiei - Ziarul de Maramures

Deputații liberali Călin Bota și Florin Alexe au avut o întrevedere cu ministrul Economiei

Deputații liberali Călin Bota și Florin Alexe au avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Florin Spătaru. Cei doi demnitari au fost însoțiți și de Marinescu Dumitru, primarul orașului Tăuții Măgherăuș. Discuțiile avute cu ministrul Economiei s-au conturat în jurul iazului de decantare Bozânta.

S-a pus un accent deosebit pe partea de ecologizare a zonei pentru creșterea calității vieții locuitorilor din Tăuții Măgherăuș.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Împreună cu primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Dumitru Marinescu, și cu deputatul Florin Alexe ne-am întâlnit cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru a discuta despre ecologizarea iazului de decantare Bozânta din Maramureș. În cadrul întâlnirii, am analizat realizarea unui plan realist de măsuri care să fie implementat în perioada următoare, pentru ecologizarea zonei, în vederea creșterii calității vieții pentru locuitorii orașului Tăuții Măgherăuș. Există deschidere la Ministerul Economiei pentru rezolvarea problemelor pe care acest iaz de decantare le generează în zonă și sper ca ministerul să vină cât mai repede cu planul de măsuri.”

Florin Alexe a evidențiat faptul că atât cetățenii, cât și gospodăriile acestora sunt afectatate datorită poluării din zonă

Florin Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Din nefericire, cetățenii sunt afectați de poluarea din zonă. De asemenea, atunci când bate vântul, praful de steril afectează gospodăriile localnicilor. Am solicitat realizarea unui plan realist de măsuri pentru ecologizarea zonei.
Avem convingerea că, printr-o bună colaborare între Ministerul Economiei și autoritățile locale, putem spune stop poluării. Facem toate demersurile necesare pentru a proteja cetățenii.”

Aceasta situație, care se tergiversează de mai bine de 20 ani, este in atenția Ministrului Economiei si va fi diseminată tuturor celor implicați, astfel încât, sa ne putem bucura cât mai curand de un mediu nepoluat, a punctat Marinescu Dumitru.

Foto-Calin Bota, FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!