Gheorghe Șimon, deputat PSD: Sistemul sanitar are nevoie de sprijin real! - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Sistemul sanitar are nevoie de sprijin real!

“De mai bine de doi ani sistemul sanitar din România este supus unui efort fără precendent, un efort material şi uman resimţit din plin. Societatea civilă a venit în sprijin, un sprijin necondiţionat, dar atât de apreciat. Această apreciere se materializează acum printr-un proiect de lege menit să-I sprijine pe care, la rându lor, au sprijinit spitalele în cei doi ani de pandemie”, a precizat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Un proiect de lege depus în Parlament prevede rambursarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru dotările din spitale finanțate de organizații private. Astfel, organizaţiile private vor avea posibilitatea de rambursare a valorii TVA pentru materialele şi echipamentele pe care le cumpără pentru unități medicale.

„Alături de colegii mei parlamentari, am depus la Parlament un proiect de lege prin care toate organizațiile private care sprijină sectorul medical să aibă posibilitatea de rambursare a TVA-ului pe care îl plătesc pentru materialele și echipamentele pe care le cumpără.
Iar banii astfel obținuți să poată fi investiți în continuare în proiectele de construire de spitale, dotarea maternităților sau modernizarea secțiilor din diferite unități medicale”, a mai adăugat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!