Gheorghe Șimon, deputat: PSD a pregătit un program complet de combatere a pandemiei - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat: PSD a pregătit un program complet de combatere a pandemiei

Perioada pandemică pe care o traversăm poate fi depășită doar cu măsuri concrete, bine puse la punct, cu protocoale ferme, care alături de continuarea vaccinării, testarea și mai ales asigurarea tratamentelor necesare, atât în farmacii cât și în spitale, au un rol cheie, precizează Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Partidul Social Democrat a elaborat, după numeroase consultări cu specialiștii în sănătate, un program complet de combatere a pandemiei. Astfel, în privința diagnosticării și tratării pacienților COVID-19 PSD susține accesul facil la diagnostic și tratament, inclusiv prin centre ambulatorii, în toate orașele, care să ofere consultații, investigații și prescriptie rapidă pacienților COVID-19.

„Specialiștii cu care PSD a avut consultări încurajează acesul la medicație antivirală pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis și stabilirea urgentă a criteriilor de internare în spital a pacienților COVID-19. De asemenea, este necesară elaborarea unui pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii după care să se ghideze în cazul în care are simptome sau a fost în contact cu o persoană infectată!”, a mai adăugat Gheorghe Șimon.

În programul de combatere al pandemiei, Partidul Social Democrat a mai propus și înființarea unui Call-Center pentru medicii de familie pentru consiliere profesională în cazul pacientilor cu COVID-19, constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicatiei specifice pacienților COVID-19 (MS, DSU, Unifarm), precum și organizarea unei structuri județene funcționale de coordonare a acordării asistentei medicale, cu reprezentanți ai spitalelor din județ, a DSP-urilor si CJ-urilor pentru repartizarea pacienților cu COVID-19 și a celor cu boli cronice în funcție de disponibilitatea serviciilor medicale de asistență spitalicescă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!