Grindeanu, despre negocierile cu PNL: Partidul va decide dacă e de acord sau nu - Ziarul de Maramures

Grindeanu, despre negocierile cu PNL: Partidul va decide dacă e de acord sau nu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că în şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, de luni, se va face o informare asupra stadiului negocierilor cu PNL, precizând că social-democraţii ar trebui să dea premierul, pentru că „acest mandat nu s-a schimbat”, precizează Agerpres.

„Vom informa CPN asupra stadiului negocierilor, acesta este rostul şedinţei. (…) Eu sunt membru PSD şi v-am spus mandatul pe care îl avem noi astăzi din partea Consiliului Naţional. Acest mandat nu s-a schimbat – şi anume acela ca PSD să dea premierul. În momentul în care, în urma negocierilor, există o modificare faţă de mandatul pe care îl avem dat de forul de conducere din partid, o să mergem în faţa partidului şi o să spunem la ce negociere s-a ajuns, iar partidul va decide dacă e de acord sau nu”, a precizat Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

Liderul social-democrat a fost întrebat dacă, în şedinţa de luni, se va discuta despre intrarea la guvernare cu PNL şi UDMR, precum şi faptul că mai mulţi parlamentari social-democraţi nu ar fi de acord să îl voteze pe Florin Cîţu sau pe un alt reprezentant al PNL pentru funcţia de premier.

Cât priveşte programul de guvernare, Sorin Grindeanu a spus că acesta nu este gata, pentru că mai sunt capitole care urmează să fie închise.

„Mai sunt capitole care urmează a fi închise, nu foarte multe, dar mai sunt. Noi de aceea am început aceste negocieri cerând execuţia bugetară, să vedem unde ne aflăm. De asemenea, am venit cu propuneri pentru a creşte veniturile, dar e absolut necesar ca în această perioadă în care România traversează o perioadă nu foarte simplă, în care populaţia trebuie să fie ajutată, fiindcă nivelul de trai a scăzut, inflaţia este, conform ultimelor date, undeva la 7,9, deci aproape 8, preţurile la energie au explodat, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia. De aceea noi o considerăm esenţială această bucată din programul de guvernare”, a subliniat Grindeanu.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!