(PL)Legea pensiilor speciale în acord cu Decizia Curţii Constituţionale nr.467/02.08.2023 - Ziarul de Maramures

(PL)Legea pensiilor speciale în acord cu Decizia Curţii Constituţionale nr.467/02.08.2023

A fost votată o nouă formă a proiectului de lege privind pensiile speciale, scopul fiind punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale nr. 467/02.08.2023.

Informația a fost furnizată de senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin. Demnitarul spune că acest act normativ rezolvă inechitățile sociale și ce este mai important este faptul că banii din tranșa  III-a prin PNRR vor putea fi accesați.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”În Comisiile reunite de muncă, juridică, de apărare și pentru constituționalitate din Senat am votat noua formă a proiectului de lege privind pensiile speciale, scopul fiind punerea în acord a Legii cu Decizia Curţii Constituţionale nr.467/02.08.2023. Acest act normativ este foarte important, deoarece nu doar că rezolvă inechitățile sociale și elimină anomaliile de genul celei în care un om câștigă mai mult la pensie decât în activitate, dar va permite și accesarea banilor aferenți tranșei a III-a din PNRR. PSD și-a asumat obiectivul de a rezolva definitiv problema pensiilor speciale și iată că ne ținem de cuvânt.

Amendamentele modifică modul de impozitare a pensiilor de serviciu mai mari decât salariul mediu brut pe economie, iar la calculul pensiei de serviciu a magistraților, baza de calcul va fi cea din ultimele 48 de luni.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!