Sorin Vlașin, senator PSD MM: Guvernul a aprobat proiectul noii legi a pensiilor, care aduce două majorări în anul 2024 - Ziarul de Maramures

Breaking News

Sorin Vlașin, senator PSD MM: Guvernul a aprobat proiectul noii legi a pensiilor, care aduce două majorări în anul 2024

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 9 noiembrie, proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public, care aduce două majorări de pensii în anul 2024.

Punctul de pensie va fi indexat cu data de 1 ianuarie 2024. Prin aprobarea acestei legi, se elimină pragul de 9,4% din PIB.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Este o veste foarte bună pentru pensionari. Prima majorare va avea loc la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, așa cum prevede legea, iar a doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, reparând nedreptăți majore. Astfel, vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii atât cele dintre femei și bărbați, dar și cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite. Mai mult, prin aprobarea acestei legi, se elimină pragul de 9,4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!