VIDEO-Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator: Trebuie să susținem industria din România, antreprenorii deoarece statul trăiește din taxele și impozitele pe care aceștia le plătesc - Ziarul de Maramures

VIDEO-Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator: Trebuie să susținem industria din România, antreprenorii deoarece statul trăiește din taxele și impozitele pe care aceștia le plătesc

Cristian Niculescu Țăgârlaș a susținut miercuri, 24 februarie, în Senatul României o declarație politică legată de climatul economic din mediul privat. Demnitarul spune că mai multe companii i-au semnalat faptul că banii datorați de stat nu sunt încasați.

Senatorul consideră că statul trebuie să devină un partener loial pentru mediul de afaceri și să-și onoreze la timp obligațiile.

Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator de Maramureș: ”Am susținut o declarație politică referitoare la importanța creării unui climat economic stabil pentru mediul privat, în contextul în care am primit mai multe solicitări din partea unor companii care sunt nemulțumite de faptul că nu își încasează banii datorați de stat. Situația actuală cu care se confruntă firmele românești, aceea de a fi în imposibilitatea de a-și recupera datoriile de la stat, le afectează întreaga activitate. Statul trebuie să devină un partener loial și de încredere pentru mediul de afaceri și să își onoreze la timp obligațiile față de companii.”

O colaborare corectă va produce efecte pozitive, iar evaziunea fiscală se va reduce, susține senatorul de Maramureș.

Cristian Niculescu Țăgârlaș: ”Dacă plățile ar fi făcute în mod corect de către stat ar crește foarte mult încrederea mediului de afaceri în Guvern. Este foarte important să susținem industria din România, antreprenorii deoarece statul trăiește din taxele și impozitele pe care aceștia le plătesc. Efectele pozitive ale unei colaborări corecte și loiale între mediul privat și stat va duce la creșterea gradului de conformare a firmelor în ceea ce privește plata datoriile și impozitelor și reducerea evaziunii fiscale.”

Demnitarul a punctat câteva aspecte legate și de procedura de insolvență, dar și despre cercurile de influență care nu au nicio legătură cu interesele statului și cele ale mediului privat.

VIDEO-Senatul României

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!