Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ

Vineri, 5 august, la sediul PNL Maramureș a avut loc o conferință de presă care a avut ca și temă noile legi ale educației, aflate în consultare publică. În cadrul conferinței, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a evidențiat faptul că în ultimii ani Legea Educației Naționale a suferit aproximativ 400 de modificări.

Senatorul consideră că s-a ajuns într-un punct în care este imperios necesar să se implementeze o reformă reală a sistemului de învățământ.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În cadrul unei conferințe de presă, am prezentat câteva aspecte esențiale din noile legi ale educației, aflate în consultare publică, legi care cuprind soluţiile identificate în cadrul proiectului „România educată”, la realizarea căruia au contribuit peste 10 mii de specialişti din întreaga țară. Nu mai puteam să trecem cu vederea faptul că Legea Educației Naționale a suferit, în ultimii ani, aproape 400 de modificări realizate prin OUG-uri, proiecte legislative, excepţii de neconstituţionalitate, completări şi tot felul de trimiteri la alte prevederi legale naţionale sau europene. Toate aceste modificări au condus la un cadru legislativ incoerent, confuz atât pentru profesori cât și pentru elevi și părinți. E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ, iar legile care se află în consultare publică reprezintă un punct de plecare în această direcție. Suntem deschiși la dezbateri, discuții și consultări și de aceea îi invităm pe toți cei interesați să vină cu propuneri, cu sugestii de îmbunătățire și să le trimită pe adresa www.legile-educatiei.pnl.ro.”

Suntem deschiși și dorim să adoptăm legi cât mai bune, care să ofere un cadru modern, european de dezvoltare a învățământului românesc, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!