Sălile de jocuri de noroc nu vor mai fi amplasate lângă școli, locuri de joacă sau biserici - Ziarul de Maramures

Sălile de jocuri de noroc nu vor mai fi amplasate lângă școli, locuri de joacă sau biserici

În Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități şi validări din Senatul României, pe care o prezidez, am votat ieri modificările la OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu gândul la viitorul și sănătatea copiilor noștri, a precizat senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

În acest sens, spațiile în care se desfășoară jocurile de noroc vor fi amplasate la cel puțin 300 de metri depărtare față de unitățile de învățământ și campusuri, locurile de joacă pentru copii, instituțiile de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de biserici sau în perimetrul delimitat destinat acestora.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Prezența loteriilor, a cazinourilor și a sălilor pentru jocuri de noroc a devenit tot mai vizibilă și tentantă pentru adolescenți, dar nu numai. În România, peste un milion de oameni pariază constant, dependența de jocuri de noroc fiind una comportamentală, în aceeași categorie cu dependența de tutun sau de alcool. Dependența de jocuri de noroc este o mare problemă pe care oamenii trebuie să o înfrunte, de multe ori singuri, iar prezența sălilor de joc la fiecare colț de stradă le îngreunează recuperarea. Aceste îngrijorări sunt confirmate și de ultimul studiu realizat de către ESPAD, în anul 2019, potrivit căruia 25% dintre elevii de 16 ani au participat la jocuri de noroc pe bani.

Cu toate că reprezintă doar un pas, modificările care au fost adoptate ieri în Comisia juridică, sunt începutul pentru un viitor mai sigur al generațiilor viitoare. Prin astfel de măsuri se va face scut în fața provocărilor negative prezente la fiecare colț de stradă, a conchis demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!