Interviu: Pentru senatorul Cristian Niculescu Țăgârlaș munca, familia, onoarea și Dumnezeu, contează cel mai mult - Ziarul de Maramures

Interviu: Pentru senatorul Cristian Niculescu Țăgârlaș munca, familia, onoarea și Dumnezeu, contează cel mai mult

Senatorul de Maramureș Cristian Niculescu Țăgârlaș, Cristi, cum îi spun apropiații, este un om simplu, care se trage din popor și care printr-o muncă asiduă a reușit să-și realizeze visele pe care le-a avut încă din copilărie.

Este un om demn, echilibrat, responsabil, cu mult bun simț, cu o experiență uriașă în administrația publică, dar și în politică, cu realizări frumoase atât pentru comunitatea locală, națională, cât și în viața sa, personală.

Muntele l-a învățat pe Cristi să aibă o capacitate mentală sănătoasă, să se ridice și să-și continue drumul atunci când nu a mai putut să o facă. Muntele și pasiunea pentru alpinism sunt cele două elemente care îi definesc personalitatea.

În cadrul unui interviu realizat de reporterul Ziarului de Maramureș, Cristi a acceptat să ne vorbească despre ceea ce contează cu adevărat pentru el: ”Munca, familia, onoarea și Dumnezeu!”

Reporter: Cine este omul și senatorul Cristian Niculescu Tâgârlaș?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Un om care nu-și uită niciodată rădăcinile și nici datoria față de familie și comunitate. Harnic, aplicat și riguros, un avocat cu peste 20 de ani de experiență care ajuns la deplina maturitate fizică și intelectuală. Într-o lume tot mai puțin coerentă, iși propune să promoveze valorile tradiționale creștine, munca, competența și bunul simț, un set de valori și criterii după care imi ordonez viața. Am intrat în serviciul public de peste 15 ani, mi-am servit comunitatea locală cu onoare pentru ca după două decenii de activitate în politică să fiu desemnat de maramureșeni ca parlamentar în Senatul României. Am rămas același om deschis, direct și disponibil față de nevoile semenilor mei, convins fiind că a reprezenta Maramureșul la nivel național constituie o mare cinste dar și o imensă responsabilitate.

Reporter: Ce realizări a avut senatorul Niculescu Tâgârlaș în acest mandat?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Activitatea mea din prima sesiune a fost facută publică în raportul senatorial și consider că mi-am adus din plin aportul în cele două comisii permanente ale Senatului, extrem de importante, cea juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și cea pentru constituționalitate, organisme de lucru pe la care trec aproape toate proiectele de legi și inițiatiativele parlamentare. Având și calitatea de vicelider al grupului parlamentar liberal, sunt preocupat să țin legatura cu colegii senatori din Partidul Național Liberal, contribuind la instituirea unui climat de muncă corect și eficient. Deși sunt la primul mandat, am reusit într-un timp foarte scurt ca prin seriozitate și competență să câștig respectul colegilor liberali dar și al senatorilor din celelalte partide parlamentare. Pentru a doua sesiune am avut în vedere câteva inițiative punctuale, declarații politice și interpelări, în conformitate cu problematica ce framântă și sunt de interes major pentru maramureșeni și români. Dacă mai menționez și obligațiile derivate din calitatea de membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, aveți imaginea unei agende încărcate care reflectă activitatea senatorului Cristian Niculescu-Tâgârlaș.

Reporter: Cum reușești să îmbini acum pasiunea ta pentru munte cu munca din Senatul României?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Muntele și pasiunea pentru alpinism reprezintă elemente care definesc caracterul și personalitatea mea ca om. Ca să poți performa în munte trebuie să fii puternic fizic și mental, să ai o capacitate de efort ridicată și puterea de a merge mai departe chiar și atunci când simți că nu mai poți. Experiența de montagniard m-a ajutat enorm în cariera profesională și în politică, asta pentru că muntele nu poate fi mințit, manipulat sau tratat cu suficiență și aroganță. Regulile muntelui sunt clare și constituie repere ale parcursului și dezvoltării mele individuale. Regret că nu mai am timpul necesar pentru expediții majore, dar să știi că atunci când sunt acasă, nu există nici un motiv care să mă împiedice să urc în week-end vârfurile montane din apropiere, fie că este vorba de Igniș, Creasta Cocoșului sau Pietrosul Rodnei.

Cu mai bine de o sută de ani în urmă, scriitorul, filozoful și criticul de artă britanic John Ruskin, spunea „Muntele este marea catedrală a pământului, cu portale de stânci, mozaicuri de nori, coruri de pâraie, altare de zăpadă, cupole etern scânteind de stele” . Acum înțelegeți de ce iubesc muntele și natura?

Reporter: Da, înțeleg. Iți lipsesc expedițiile…Te gândești în viitor să te angrenezi într-o nouă expediție?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Deocamdată am de făcut o treabă bună în Senatul României. De aceea m-au trimis maramureșenii acolo, să-i reprezint și să lupt pentru legi bune, moderne și echitabile. Și am de gând să mă țin de cuvânt. Cât despre expedițiile din viitor? Am facut un pariu cu mine însumi după ce am urcat majoritatea celor mai inalți munți ai lumii și timpul va demonstra dacă voi fi un caștigător și în acest sens.

Reporter: Care a fost cel mai greu traseu pentru tine? Cel de senator sau cel în care ai fost implicat ca și expediționist?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: În munte este relativ mai usor din punct de vedere al contextului. Ai o țintă, un traseu, faci parte dintr-o echipă, iți pregătești echipamentul și ai grijă ca să ai o condiție fizică la nivelul efortului necesar. Într-o expediție montană există o disciplină liber consimțită, grupul are un lider care decide și stabilește aspectele determinante iar cei din echipă se supun în mod benevol pentru că de atitudinea fiecarui om din grup poate să depindă securitatea și chiar viața celorlalți. În politică apele sunt uneori tulburi, există provocări care te determină să accepți compromisuri pentru a atinge scopul propus. Ce lipsește în viata publică de astăzi sunt profesionalismul și competența, moralitatea politică și demnitatea individuală a prea multora dintre cei care compun clasa politică. În concluzie, ambele trasee au fost dificile dar diferă elementele care le definesc, fiind vorba de activități total diferite.

Reporter: Cum iți încarci bateriile în timpul sesiunilor, când timpul tău e limitat?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Prin educarea spiritului și a corpului. Citesc, socializez cu colegii, mă întâlnesc cu alegătorii și reprezentanții lor care vin la București cu problemele comunităților din care fac parte. Am avut întâlniri multiple cu primari, consilieri județeni și locali dar și cu maramureșeni simpli care și-au pierdut răbdarea și încrederea în administrație și politicieni. Există și obligații protocolare, întâlniri cu mediul diplomatic și nu numai, evenimente la care particip cu decență și responsabilitate. Iar de mai multe ori pe săptămână fac sport individual și în mod colectiv pentru că o minte sănătoasă poate exista doar într-un corp sănătos. Dar să știți că per ansamblu, bateriile mele nu se descarcă niciodată, fiecare activitate pe care o prestez contribuind la menținerea lor în stare funcțională și performantă.

Reporter: Daca ar fi să te caracterizezi în trei cuvinte ca om, care ar fi acestea? Dar ca și senator și de ce?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Profesionalismul, fermitatea și caracterul uman – sunt câteva din elementele care mă definesc ca om. Responsabilitatea, loialitatea si determinarea sunt atribute care mă definesc ca politician.

Reporter: Ce planuri de viitor are omul și senatorul Cristian Niculescu Tâgârlaș?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Să performez și să-mi îndeplinesc la standarde maxime sarcinile profesionale și politice. Să fiu bun, decent și empatic, ca om și demnitar aflat în serviciul public. Așa cum spunea celebra jurnalistă americană Oprah Winfrey: ”Toți avem o chemare. Și job-ul nostru real în viață este să ne dăm seama cât mai repede care e această chemare. Să înțelegi cine ai fost menit să fii și să începi să onorezi această chemare pe cât de bine poți”.

Reporter: Ce contează cel mai mult pentru Cristian Niculescu Tagarlas?

Cristian Niculescu Tâgârlaș: Munca, familia, onoarea și Dumnezeu!

Foto-Cristian Niculescu Țâgârlaș, FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!