Bilanț furtună. 5.492 consumatori nealimentati cu energie electrica, 15 arbori prăbușiți, 7 acoperișuri avariate și un bărbat fulgerat - Ziarul de Maramures

Bilanț furtună. 5.492 consumatori nealimentati cu energie electrica, 15 arbori prăbușiți, 7 acoperișuri avariate și un bărbat fulgerat

Furtuna de ieri după-masă a lăsat fără energie electrică 5.492 de consumatori, s-au produs avarii la 78 puncte de transformare, sapte linii de medie tensiune au fost și ele afectate, iar 14 localitati au fost nealimentate integral sau partial, după cum urmează: Rona de Sus, Rona de Jos, Costiui, Barsana, Valeni, Nanesti, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienile Izei, Glod, Slatioara, Cavnic, Intrerauri.

15 arbori au fost puși la pământ de vant (10 in Sighetu Marmatiei, doi in Budesti, doi Rona de Sus, unul la Petrova), iar șapte acoperisuri au fost avariate/prabusite la Sighetu Marmatiei.

Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul persoanei.

➡ Astfel, fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul județului Maramureș.

După primirea avertizărilor imediate de fenomene hidrometeorologice periculoase a fost activată grupa operativă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

Au fost depășite pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației, Copalnic. La Cavnic și Copalnic a căzut grindină

➡ În Municipiul Sighetu Marmației rafalele puternice de vânt au prăbușit o prelată, iar aceasta a surprins și rănit în cădere o persoană. Echipajul de prim ajutor al pompierilor militari s-a deplasat în zonă. Persoanei i-a fost acordat ajutorul medical de urgență, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații medicale. Persoana este în afara oricărui pericol.

➡ Dispeceratul ISU Maramureș a primit 32 de apeluiri, iar pompierii militari s-au deplasat și au degajat 14 arbori prăbușiți de vijelie.

➡ Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h mai multe acoperișuri în localitățile Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova. Pompierii militari au degajat zonele afectate de elementele de construcție.

➡ Toate echipajele de intervenție ale societății Electrica au fost în teren, unde au lucrat pentru remedierea defecțiunilor și alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.
➡Comitetele locale pentru situații de urgență, împreună cu personal din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență au acționat cu utilaje pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.
➡ Drumul județean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos și vegetație transportată de torenții de pe versanți care nu au putut fi preluați de sistemul de canalizare. Se lucrează pentru curățarea drumului și îndepărtarea materialului lemnos de pe partea carosanilă.

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat că o situație centralizată a pagubelor produse în județul nostru de către fenomenele hidrometeorologice periculoase va fi realizată în zilele următoare, după primirea rapoartelor operative din teritoriu.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!