Comunele Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă, incluse în Ruta satelor cu arhitectură tradițională

În luna decembrie 2022, șeful administrației județene a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene trei propuneri de proiecte, respectiv includerea în Ruta satelor cu arhitectură tradițională a comunelor Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă.

Astfel, vor fi restaurate opt gospodării tradiționale din fiecare comună menționată. Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, Casa Bolchiș din Lăpuș sunt doar trei exemple de gospodării care vor fi propuse spre restaurare.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Am discutat astăzi cu reprezentanții administrațiilor locale Lăpuș – doamna primar Cristina Buda, Petrova – domnul primar Ion Petrovai, și Bogdan Vodă – doamna viceprimar Maria Cuciureanu, despre pașii următori pe care îi vom realiza în implementarea acestui proiect. De asemenea, pentru reabilitarea a 12 gospodării din satul Breb, am semnat În luna octombrie 2022 contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și deja suntem în procedură de achiziție publică pentru reabilitarea lor. Avem un total de 36 de gospodării vechi, foarte importante pentru patrimoniul cultural din Maramureș, pe care le vom restaura prin fonduri europene pentru ca frumusețea și unicitatea lor și a Maramureșului să dăinuie în timp.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!