Conferință de presă. Cristian N. Țâgârlaș consideră că tinerii consumatori de droguri ar trebui să primească ajutor - Ziarul de Maramures

Conferință de presă. Cristian N. Țâgârlaș consideră că tinerii consumatori de droguri ar trebui să primească ajutor

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, prezent la conferința de presă susținută ieri în sala „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ din Baia Mare a punctat faptul că, tinerii consumatori de droguri, ar trebui să primească sprijin și ajutor pentru a depăși această problemă și nu să fie închiși după gratii.

”Este important să ne concentrăm asupra traficanților de droguri”, a subliniat senatorul de Maramureș.

La conferința de presă a participat și ministrul Justiției Alina Gorghiu, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, deputatul Călin Bota și de prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În cadrul conferinței de presă susținută ieri, alături de ministra Justiției, Alina Gorghiu, de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, deputatul Călin Bota și de prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, am susținut că incriminarea consumului de droguri cu pedepse de închisoare între 1 și 7 ani este excesivă și nu ar rezolva problema în mod eficient. Am subliniat faptul că mulți tineri, inclusiv liceeni și studenți, au experimentat la un moment dat consumul de droguri. În loc să fie condamnați penal și închiși, acești tineri ar trebui să primească sprijin și ajutor pentru a depăși această problemă. Este important să ne concentrăm eforturile pe pedepsirea traficanților de droguri, care sunt cei care alimentează această piață periculoasă.”

Demnitarul consideră că, condamnarea traficanților de droguri ar trebui să fie fără posibilitatea pedepselor cu suspendare.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Aceștia ar trebui să fie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare. În opinia mea, este necesară o abordare echilibrată și responsabilă în ceea ce privește problema drogurilor, care să pună accentul pe prevenție, tratament și reintegrarea socială a consumatorilor, în locul pedepselor severe și stigmatizării acestora.”

În cadrul declarației susținute, Cristian Niculescu Țâgârlaș a mai punctat și aspectul legat de protejarea minorilor expuși diverselor infracțiuni care vizează exploatarea sexuală a acestora.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Am discutat și despre problema legii consimțământului, care urmează să fie rezolvată în Senat și sperăm și în Camera Deputaților. E importantă protejarea minorilor și combaterea infracțiunilor sexuale, precum pornografia infantilă și relațiile sexuale cu minori. Este necesară o abordare echilibrată și responsabilă în combaterea traficului și consumului de droguri, care să se concentreze pe sprijinirea tinerilor în depășirea problemelor legate de consumul de droguri și pe pedepsirea traficanților de droguri. De asemenea, este important să se rezolve problema legii consimțământului pentru a asigura protecția minorilor și combaterea infracțiunilor sexuale.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!