Posibilitatea judecătorului de a reduce onorariul avocațial din cheltuielile de judecată (proiect de lege) - Ziarul de Maramures

Posibilitatea judecătorului de a reduce onorariul avocațial din cheltuielile de judecată (proiect de lege)

Proiectul de lege care dă posibilitatea judecătorului de a reduce onorariul avocațial din cheltuielile de judecată a trecut de votul Senatului. Proiectul a fost inițiat de senatorii Daniel Fenechiu și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

”Cu bucurie vă anunț că propunerea legislativă, la care am contribuit în calitate de coinițiator, alături de colegul meu, senatorul Daniel Fenechiu, și care vizează posibilitatea judecătorului de a reduce onorariul avocațial din cheltuielile de judecată, a fost aprobată în plenul Senatului. În calitate de președinte al Comisiei Juridice, am avut onoarea să colaborez constant cu Ministerul Justiției, unde am găsit deschidere spre dialog și cooperare, iar pentru asta îi mulțumesc doamnei ministru Alina Gorghiu, pentru că împreună am identificat problemele sistemului nostru juridic și am depus inițiative legislative pentru a le remedia și a asigura o justiție eficientă”, a precizat senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Această inițiativă legislativă permite persoanelor interesate să suporte costurile normale de judecată, având posibilitatea de a solicita reducerea părții disproporționate din cheltuielile de judecată, reprezentând onorariul avocaților.

”Am reglementat și aspectele esențiale privind normativele și procedura de decontare a cheltuielilor de deplasare ale avocaților, având ca scop transparentizarea și eficientizarea sistemului nostru judiciar. Cei peste 23 de ani de experiență în domeniul juridic, în calitate de avocat, îmi aduc o perspectivă valoroasă și un set solid de cunoștințe în Senatul României, ce îmi permite să contribui cu înțelepciune și eficiență la procesul legislativ, având în vedere nevoile și provocările complexe ale sistemului juridic”, a mai punctat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!