PSD solicită Ministerului de Interne să suplimenteze resursele pentru eliberarea pașapoartelor - Ziarul de Maramures

PSD solicită Ministerului de Interne să suplimenteze resursele pentru eliberarea pașapoartelor

PSD urmărește cu îngrijorare creșterea semnificativă a solicitărilor cetățenilor români pentru eliberarea pașapoartelor și consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situații este ca autoritățile statului să suplimenteze resursele umane și logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri, au transmis astăzi social-democrații.

Prin urmare, PSD îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situații, cum ar fi înființarea mai multor centre pentru preluarea cererilor și optimizarea condițiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte.

Totodată, PSD înțelege preocuparea cetățenilor de a-și lua toate măsurile de precauție în actualul context și de aceea consideră că e important ca reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă pentru a asigura populația că nu există nicio intenție de restricționare a eliberării pașapoartelor și că toate cererile vor fi onorate, s-a precizat în comunicatul de presă.

***

Conform informațiilor furnizate de Prefectura Maramureș, la Serviciul Pașapoarte de pe strada Școlii din Baia Mare, sunt toate ghiseele deschise, angajatii preiau si proceseaza toate solicitarile in vederea eliberarii documentelor de calatorie, conform programarilor de pe platforma online epasapoarte.ro. Sunt solicitari mai multe fata de perioada anterioara, probabil si datorita eliminarii restrictiilor odata cu incetarea starii de alerta si apropierea sarbatorilor pascale.

Programul Serviciului Comunitar de Pasapoarte Maramures: luni-vineri 8.30-16.30 și joi 8.30-18.30.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!