Radu Trufan, președinte USR Maramureș: Baia Mare, de 12 ani fără niciun obiectiv major de modernizare - Ziarul de Maramures

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: Baia Mare, de 12 ani fără niciun obiectiv major de modernizare

În cadrul emisiunii ”Alternative”, din 20 ianuarie, moderată de Anamaria Avram, Radu Trufan, președintele USR Maramureș, a răspuns întrebărilor jurnalistei și totodată a tras un semnal de alarmă cu privire la direcția spre care se îndreaptă administrația publică locală Baia Mare. Din păcate, de 12 ani în municipiul reședință de județ nu s-a implementat niciun proiect de anvergură, cu toate că fondurile alocate de Uniunea Europeană în ultimii ani au fost generoase.

Avem exemple de bune practici date de administrațiile locale conduse de primari USR. Este vorba de Poienile de Sub Munte, primar Alexa Chifa, Rona de Sus, primar Alexa Semeniuc, Cernești, Mircea Deac și Leordina, Ioan Nistor. Acolo au fost implementate proiecte care au ridicat standardul de viață al oamenilor. Însă, mai presus de toate, sunt ascultați cetățenii, cei care știu cel mai bine care sunt prioritățile localităților respective, iar primarii sunt atenți la banii publici. Au fost depuse proiecte pe infrastructura rutieră, reabilitări sau construcții de poduri, s-a extins rețeaua de electricitate în satele aparținătoare acestor comune unde localnicii trăiau fără nicio sursă de curent, se vor amenaja piste de biciclete, s-a realizat procesul de digitalizare a unor instituții, a subliniat Radu Trufan în cadrul emisiunii ”Alternative”.

Municipiul Baia Mare se bucură de un buget generos, însă, din păcate, banii băimărenilor sunt cheltuiți fără a avea vreun plan de dezvoltare durabilă a orașului.

Reprezentanții mass-media din Maramureș au tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la contractele păguboase pe care le are Primăria Baia Mare. Au făcut referire la iluminatul ornamental, la așa zisa reabilitare a infrastructurii rutiere, la serviciul de deszăpezire, la organizarea spectacolelor și multe altele. Nu înțeleg cum se face că în ultimii 12 ani în Baia Mare nu s-a implementat niciun proiect de modernizare important. Sunt fonduri europene pe care nu le atragem din lipsa unei echipe de specialiști de la nivelul municipiului reședință de județ. Nu avem bani pentru bursele elevilor, însă ne bucurăm de spectacole și beculețe de sărbători la prețuri exorbitante, a punctat Radu Trufan.

Lipsa proiectelor nu face altceva decât să ducă inclusiv la distrugerea actualelor obiective aflate în patrimoniul administrației locale. O parte dintre acestea fiind într-o stare gravă de degradare. Băimărenii sunt cei care trebuie să fie ascultați, să fie cei care decid cu privire la cheltuirea banilor publici, fiind cei care iau decizii cu privire la proiectele pe care și le doresc la nivelul municipiului reședință de județ.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!