Reducerea vârstei standard de pensionare pentru localnicii din zonele afectate de poluare (proiect) - Ziarul de Maramures

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru localnicii din zonele afectate de poluare (proiect)

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, este o inițiativă a parlamentarilor liberali maramureșeni, respectiv: Călin Bota-deputat, Florin-Alexandru Alexe-deputat și Cristian Niculescu Țâgârlaș-senator.

Călin Bota, deputat PN Maramureș: ”Mă bucur că legea pe care am inițiat-o alături de colegii mei, deputatul Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, care vine în sprijinul maramureșenilor care trăiesc în zone poluate, a trecut de votul Senatului. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Mulțumesc senatorilor care au înțeles importanța adoptării acestei legi pentru locuitorii din Maramureș afectați de poluare vreme de zeci de ani și care merită sprijin din partea noastră. Îmi doresc ca legea să fie adoptată cât mai repede și în Camera Deputaților, pentru a intra în vigoare, în beneficiul maramureșenilor.

Legea urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!