Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe au susținut proiectul de lege care prevede creșterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe - Ziarul de Maramures

Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe au susținut proiectul de lege care prevede creșterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe

Am votat în Camera Deputaților proiectul de lege care prevede creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, a scris pe pagina sa, de Facebook Călin Bota, deputat PNL Maramureș. Proiectul a fost supus la vot ieri, 13 septembrie.

Legea vizează actualizarea legislaţiei privind performanţa energetică în raport de cerinţele tehnicoeconomice şi de mediu care au în vedere creşterea procentului clădirilor verzi. În condiţiile creșterii prețurilor la energie și având în vedere faptul că Uniunea Europeană îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050, e important să luăm toate măsurile pentru a crește performanța energetică a blocurilor de locuințe. Printre măsurile prevăzute de lege se află repararea sau înlocuirea ascensoarelor, precum și reabilitarea şarpantei în cazul podurilor neîncălzite, pentru creşterea performanţei energetice. După votul din Camera Deputaților, legea merge la promulgare, a precizat în aceeași postare demnitarul liberal.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș este coinițiatorul acestei legi.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe a fost votată în plenul Camerei Deputaților. Am fost onorat să fiu coinițiator al acestei legi, al cărei principal inițiator a fost Oana Marciana Özmen, colega mea din Comisia pentru industrii și servicii. Obiectul reglementării este actualizarea legislaţiei privind performanţa energetică în raport de cerinţele tehnico-economice şi de mediu care vizează creşterea procentului clădirilor verzi, în condiţiile în care Uniunea Europeană îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050. Totodată, se prevede colaborarea dintre Comisiile tehnice de amenjare a teritoriului cu filialele teritoriale ale Ordinului Arhitecţilor din România care sunt înregistrate în Tabloul Naţional al Arhitecţilor şi cu Asociaţiile profesionale ale auditorilor energetici pentru clădiri care sunt înregistraţi în lista auditorilor energetici pentru clădiri.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!