PSD sprijină IMM-urile în fața scumpirilor masive ale energiei

Liberalizarea nechibzuită a prețurilor la energie și gaze făcută de guvernele lui Iohannis are consecințe catastrofale pentru români. PSD se ține de cuvânt și face tot ce poate pentru a-i pe consumatori, prin urmare parlamentarii opoziției au depus la Senat proiectul de lege privind măsurile de sprijin a IMM-urilor afectate de creșterile de prețuri și tarife la gaze, energie și combustibili.

Măsura poate salva atât afacerile antreprenorilor români, cât și locurile de muncă din aceste companii.

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: ”De această măsură beneficiază toate IMM-urile a căror activitate a fost afectată de scumpiri, fără restanțe la bugetul de pensii și cel pentru sănătate, întreprinderile sociale, întreprinderile familiale, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale. Firmele mici și mijlocii vor primi ajutor nerambursabil de 50% din cheltuielile suplimentare și o deducere din impozitul pe cifra de afaceri/profit, pe o perioadă de cel mult 3 ani, până la acoperirea a 50% din cheltuielile suplimentare eligibile. E decizia exclusivă a solicitantului în privința modalității de sprijin pe care o doresc.”

Potrivit proiectului de lege, sprijinul va fi acordat timp de 6 luni începând din luna în care se înregistrează o creștere agregată a prețurilor și tarifelor la energie electrică și termică, gaze naturale și combustibil de cel puțin 5% față de nivelul acestora din luna decembrie a anului precedent, iar fondurile necesare pentru plata ajutorului nerambursabil se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Guvernul, care este obligat să emită normele în maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Compensăm astfel cheltuielile suplimentare ale IMM din cauza scumpirilor energiei, evităm insolvența/falimentul, protejăm locurile de muncă și menținem competititvitatea.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!