Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș s-a întâlnit cu ambasadorul Kazahstanului în România - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș s-a întâlnit cu ambasadorul Kazahstanului în România

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș s-a întâlnit ieri cu Excelența Sa Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România. Tot ieri, demnitarul liberal a avizat numirea lui Daniel Iovănescu în funcția de Adjunct al Avocatului Poporului.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Kazahstan, am avut plăcerea de a-l revedea pe Excelența Sa Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România și de a discuta împreună cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, despre consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale. Doresc să mai precizez că tot ieri am avut o zi plină de asemenea în comisii și în plen. În cadrul ședinței reunite a Comisiilor juridice a Senatului și Camerei Deputaților am avizat numirea lui Daniel Iovănescu în funcția de Adjunct al Avocatului Poporului în domeniul prevenirii torturii și a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locuri de detenție.”

În cadrul Comisiei speciale au fost continuate dezbaterile pe marginea noilor legi ale justiției.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”De asemenea, am continuat dezbaterile pe marginea noilor legi ale justiției în cadrul Comisiei speciale și am participat desigur la vot în plen, unde am avut pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege care vizează contextul economic și juridic în care ne aflăm. Din cele patru puncte de pe ordinea de zi a plenului, trei au strânsă legătură cu activitatea Comisiei juridice pe care o prezidez. Este vorba despre Proiectul de lege privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, Proiectul de lege privind combaterea acțiunilor speculative și Proiectul de lege privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii. E important să ne implicăm zi de zi cu seriozitate, pentru a avea legi moderne și instituții credibile.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!