Senator Cristian N. Țagarlaș: Pensionarii vor primi, începând de vineri, 16 august, deciziile de recalculare a pensiilor - Ziarul de Maramures

Senator Cristian N. Țagarlaș: Pensionarii vor primi, începând de vineri, 16 august, deciziile de recalculare a pensiilor

Reforma sistemului de pensii, începută de PNL în 2021, va aduce echitate și venituri mai mari pentru milioane de pensionari începând de la 1 septembrie. Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, suma alocată pentru majorare ridicându-se la aproximativ 2,365 miliarde lei pe lună, transmite senatorul Cristian Niculescu Țagarlas.

Pensionarii vor primi, începând de vineri, 16 august, deciziile de recalculare a pensiilor. Potrivit estimărilor președintelui liberal al Casei Naționale de Pensii Publice Daniel Baciu, peste 3,8 milioane de persoane vor beneficia de creșterea pensiilor în urma recalculării lor, ceea ce reprezintă peste 82% din totalul pensionarilor din România. Totodată, creșterea medie a pensiilor va fi de aproape 27%.

”PNL a susținut majorarea în sine a pensiilor recalculate și a identificat și resursa bugetară, prin ministrul liberal de Finanțe Marcel Boloș. Noua lege a pensiilor este una eminamente liberală pentru că încurajează munca și contributivitatea, dar, totodată, vor reflecta contribuțiile sociale, iar pensionarii cu vechime minimă de 25 de ani vor beneficia de creșteri substanțiale datorită acordării punctelor de stabilitate. Pensionarii vor primi, începând de vineri, 16 august, deciziile de recalculare a pensiilor”, a precizat senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țagarlaș.

În urma acestor creșteri de pensii, peste 90 de mii de pensionari care azi primesc pensie minimă, vor ieși din această categorie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!