Senator Sorin Vlașin: Toți copiii din România au dreptul la educație. Tichete sociale de 500 lei pentru copii - Ziarul de Maramures

Breaking News

Senator Sorin Vlașin: Toți copiii din România au dreptul la educație. Tichete sociale de 500 lei pentru copii

Guvernul României a adoptat prin Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul a peste 400.000 de copii. Aceștia vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei/copil.

Informația a fost făcută publică de senatorul social-democrat Sorin Vlașin. Tichetele pot fi folosite pentru achiziția de haine și rechizite școlare.

Sorin Vlașin, PSD Maramureș: ”Toți copiii din România au dreptul la educație! Tocmai de aceea Guvernul a adoptat prin Ordonanță de Urgență o măsură foarte importantă, care vine în sprijinul a peste 400.000 de copii. Aceștia vor primi tichete sociale, în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale. Tichetele vor putea fi folosite doar pentru achiziția de rechizite și haine și vor fi primite anual, timp de patru ani, începând cu acest an școlar. Finanțarea acestei măsuri se ridică la 120 milioane euro și este asigurată integral din fonduri europene.

Cine primește tichetele educaționale de 500 de lei în anul școlar 2023-2024? Copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat; copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar înscrişi în învăţământul de stat primar care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare; copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial înscrişi în învăţământul de stat gimnazial. Venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an trebuie să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!