Întâlnire de lucru între primarii din județ și administrația centrală. Sorin Vlașin: ”Sprijinim fiecare localitate din Maramureș” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Întâlnire de lucru între primarii din județ și administrația centrală. Sorin Vlașin: ”Sprijinim fiecare localitate din Maramureș”

Reprezentanți importanți din administrația locală au avut oportunitatea de a-i cunoaște și de a schimba opinii cu reprezentanți din Ministerul Lucrărilor Publice, din Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Ministerul Educației, pe președintele Administrației Fondului de Mediu, pe președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dar și pe directorul Administrației bazinale Someș-Tisa.

Întâlnirea de lucru a avut loc la Sighetu Marmației unde a fost prezent și senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin. S-a pus accent pe implementarea proiectelor și absorbția de fonduri guvernamentale în județul Maramureș.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Ieri, în Sighetu Marmației a avut loc un eveniment extrem de important și util, care pune față în față administrașia centrală și administrațiile locale din județul nostru, cu scopul de a accelera ritmul de implementare al proiectelor și implicit absorbția de fonduri europene și guvernamentale, în comunitățile din Maramureș. În prima sesiune a întâlnirii de lucru, au luat cuvântul și au prezentat ministerele și programele de finanțare pe care acestea le gestionează, invitații din cadrul administrației centrale prezenți la eveniment: Alexandru Stoica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației; Bogdan Bălăniscu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, apelor și pădurilor; Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, antreprenoriatului și turismului; Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului de Mediu; Felix Cosma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ștefan Rus, director al Administrației bazinale Someș-Tisa, Antoaneta Bolchiș, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.

Evenimentul a avut drept scop, creșterea gradului de colaborare și comunicare dintre administrațiile locale și centrale.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Împreună cu colegul deputat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, ne-am dorit să venim în sprijinul primarilor și să încercăm să reducem blocajele birocratice și administrative, să creștem gradul de colaborare și comunicare dintre administrațiile locale și centrale și, mai ales să sprijinim dezvoltarea fiecărei comunități din Maramureș. Ne bucurăm că foarte mulți primari, din întreg județul au răspuns invitației de a participa la această întâlnire de lucru. Doresc să mai precizez că, în cea de-a doua sesiune a evenimentului, aceștia și-au prezentat proiectele aflate în diferite stadii și au putut adresa punctual întrebări, au putut solicita sprijin și lămuriri cu privire la aspecte ce țin de documente, avize etc.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!