Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a propus un termen pentru plata datoriilor pe care le au instituțiile statului. Propunerea vine în cadrul modificării Ordonanței nr. 22/2002 - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a propus un termen pentru plata datoriilor pe care le au instituțiile statului. Propunerea vine în cadrul modificării Ordonanței nr. 22/2002

În cadrul unui proiect de modificare a Ordonanței nr. 22/2002, senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a propus stabilirea unui termen pentru plata datoriilor pe care le au instituțiile statului.

Demnitarul consideră că este imperios necesar să existe o legislație sănătoasă în acest sens, dat fiind faptul că, inclusiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat disfuncționalități în procedurile de punere în aplicare a deciziilor judecătorești.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Printr-un proiect de modificare a Ordonanței nr. 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, am propus stabilirea unui termen de două luni pentru plata datoriilor și posibilitatea începerii executării silite atunci când termenul prevăzut în lege nu este respectat. România are nevoie de o legislație care să ofere căi de atac eficiente pentru recuperarea banilor datorați de instituțiile statului. Chiar și Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat disfuncționalități în procedurile de punere în aplicare a deciziilor judecătorești care stabilesc obligații de plată pentru instituțiile statului român.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!