Senatorul Cristian N. Țâgârlaș susține deschiderea gratuită a cărților funciare pentru toate imobilele din România - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian N. Țâgârlaș susține deschiderea gratuită a cărților funciare pentru toate imobilele din România

Pentru a permite implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară al cărui obiectiv este deschiderea cărților funciare pentru toate imobilele din România, gratuit pentru cetățeni, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat ieri în Senat propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

Cristian Niculescu Țâgârlaș senator PNL Maramureș: ”Măsurile adoptate răspund nevoilor concrete de dezvoltare economică, deoarece vizează implicit și imobilelele din zonele foste necooperativizate și foste cooperativizate pentru care s-a finalizat procesul de retrocedare, imobilelor situate în intravilanul localităților care au făcut obiectul legilor de restituire a proprietăților funciare, precum și imobilelor pentru care au fost emise procese-verbale de punere în posesie și/titluri de proprietate. Fac precizarea că aceste măsuri vor determina și dezvoltarea urbanistică și socială în România.”

Demnitarul a mai punctat faptul că, noile prevederi legislative vizează:

✅Implementarea și finalizarea înregistrării sistematice a imobilelor din România, prin statuarea faptului că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară se va derula până la acoperirea întregului teritoriu național.
✅Asigurarea aplicabilității și definirea sferei reglementărilor referitoare la înscrierea posesiei în cartea funciară.
✅Asigurarea gratuității pentru cetățenii care înaintează procedura.
✅Stabilitatea personalului de specialitate din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliare și instituțiilor subordonate.
✅Clarificarea și completarea procedurilor de lucru/înscrieri impuse în procedura de înregistrare sistematică.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!