Sorin Vlașin, senator PSD MM: ”Locul României este în Schengen! Nu mai putem tolera purtarea nedreptă a Austriei” - Ziarul de Maramures

Sorin Vlașin, senator PSD MM: ”Locul României este în Schengen! Nu mai putem tolera purtarea nedreptă a Austriei”

Senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin, consideră că nu ar trebui să mai existe vreo toleranță față de Austria care are o atitudine nedreaptă vis-a-vis de intrarea României în spațiul Schengen.

Demnitarul spune că există o soluție în acest sens.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Locul României este în Schengen! Nu mai putem tolera purtarea abuzivă și nedreptă a Austriei. În fața acestei situații umilitoare pentru români și pentru România, există o singură soluție corectă, enunțată deja de premierul Marcel Ciolacu: dacă Austria va vota în decembrie împotriva aderării României la spațiul Schengen, atunci vom ataca această decizie abuzivă la Curtea Europeană de Justiție. România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderarea la Schengen. De aceea, orice amânare a acestei decizii firești nu este îndreptată doar împotriva României, ci și a Comisiei Europene, deoarece lovește în principiile care stau la baza Uniunii Europe: libera circulație a persoanelor și a bunurilor!

Soluția dată ar putea îndrepta situația. Până la urmă este dreptul României de a se adresa unui for superior cum este Curtea Europeană de Justiție.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!