Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș: Orice agricultor poate merge la CEC și poate solicita/primi un credit

Orice agricultor poate merge la CEC și poate solicita/primi un credit de trei ori valoarea subvenției respective a precizat deputatul social-democrat Gabriel-Valer Zetea.

Acesta a mai precizat că nu există un plafon maxim, iar valoarea creditelor depinde de numărul subvențiilor și al cererilor.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Creditul pentru agricultori este o măsură foarte utilă în actualul context, cerută de fermieri și îndeplinită rapid, în prima săptămână de activitate a ministrul Agriculturii Petre Daea. Fără birocrație, simplu și eficient! În temeiul adeverinței de la APIA, care atestă ce subvenție are de primit, orice agricultor poate merge la CEC și poate solicita/primi un credit de trei ori valoarea subvenției respective. Acest credit este garantat 80% de statul român. Nu există plafon maxim, efectiv valoarea creditelor depinde de numărul cererilor și nivelul subvențiilor la care au dreptul fermierii. Dobânda este de numai 2%, plus ROBOR. Acest tip de credit este nu doar ușor de accesat ci și de rambursat, dat fiind certitudinea încasării subvențiilor APIA (din fonduri europene), în fiecare an.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!