Sorin Vlașin, senator: Vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat - Ziarul de Maramures

Sorin Vlașin, senator: Vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat

Senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin susține modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.

Prin modificările aduse, de anul viitor, vor fi acordate vouchere de vacanță și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat. Valoarea unui astfel de voucher este de 1.450 de lei.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Zilele trecute a fost depusă la Senat o propunere legislativă privind modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, pe care am semnat-o și eu în calitate de inițiator alături de colegii parlamentari din Coaliția de Guvernare. Concret, proiectul de lege prevede acordarea, începând cu anul viitor, de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat. Aceast proiect va aduce numeroase beneficii, în primul rând salariaților din mediul privat, dar va sprijini și dezvoltarea turismului românesc și al economiei în general.

Acest sprijin poate fi acordat, în limita posibilităților bugetare, sub forma unor deduceri fiscale pentru sumele aferente voucherelor, după modelul tichetelor de masă.

O soluție fezabilă din punct de vedere bugetar este ca voucherele de vacanță din mediul privat să fie încadrate în sfera cheltuielilor deductibile. Astfel, de exemplu, o companie privată poate avea libertatea de opțiune, în funcție de alegerea angajatului, să acorde vouchere de vacanță în loc să deconteze abonamente de fitness sau în loc de tichetele de masă, a mai precizat senatorul Vlașin.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!